Till Norrmejerier startsida
Ris och räkor

Ris och räkor

Snabb risrätt som görs i en och samma gryta. Perfekt för den som har bråttom

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(21 röster)

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 300 g skalade räkor
  • Bladspenat
  • Purjolök
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 vitlökar
  • Olja
  • En skvätt soja
  • Salt och peppar efter behag

Gör så här

Häll en skvätt olja i en stor kastrull. Pressa i vitlök i den varma oljan. Häll i riset och rör om. Häll på ca 8 dl vatten och smula ned buljongtärningarna. Koka i ca 15 minuter. Lägg den skivade purjolöken och låt den koka med tills riset är färdigkokt (ca 5 min). Lyft pannan från spisen. Lägg i de tinade räkorna och den hackade bladspenaten. Rör om och häll på lite soja och krydda efter smak. Servera gärna tillsammans med hackade tomater och en klick yoghurt smaksatt med lite vitlök.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.