Till Norrmejerier startsida
Risotto med tomat och bacon

Risotto med tomat och bacon

Vill du äta helgrönt, så är detta ett bra tillfälle. Uteslut bacon så har du en fräsch vegorätt.

Mängd: 4 portioner

4/5
(50 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 7 dl avorioris
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 paket bacon
  • 3 tomater
  • 1 kruka färsk basilika, hackad
  • 2 dl crème fraiche, Tomat & Basilika
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

Fräs löken i smöret i en kastrull. Häll på riset och fräs tills det är genomskinligt. Tillsätt buljong lite i taget och rör om. Ju mer du rör desto krämigare risotto. Koka i ca 20 minuter.
Strimla och fräs baconet i en het stekpanna. Lägg baconet på hushålls-papper. Skär tomaterna i bitar. Blanda risotton med bacon, tomater, basilika och crème fraiche. Smaksätt med salt och toppa med extra nymald svartpeppar.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.