Till Norrmejerier startsida
Risotto med vitlöksstekt svamp

Risotto med vitlöksstekt svamp

En regnig dag är det mysigt att sitta hopkurad med en skål varm risotto i handen och njuta av smattret mot fönsterblecket.

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 2 dl avorioris
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche, Franska Örter
  • 200 g champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • salt och peppar
  • minitomater
  • färsk timjan

Gör så här

Fräs riset i lite smör och häll sedan på buljongen allt eftersom det sugs upp. Rör under kokningen. Tag av från värmen efter ca 18 minuter och rör ned ett par matskedar crème fraiche. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. smörstek svampen med vitlök, krydda med salt och peppar. Dekorera med minitomater och färsk timjan.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.