Till Norrmejerier startsida
Rostad müsli och rabarberkompott

Rostad müsli och rabarberkompott

Mängd: 4-6 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

Müsli:

  • ½ dl solrosfrö
  • ½ dl bovete
  • ½ dl sesamfrö
  • ½ dl pumpafrö
  • ½ dl linfrö
  • 1 dl pekannötter
  • 1 dl kokosflingor
  • ½ dl råströsocker
  • ½ dl solrosolja
  • 2 msk vatten

Rabarberkompott:

  • 4 rabarberstänglar
  • 1 dl strösocker
  • ½ vaniljstång

Till servering:

  • Norrmejerier Rabarberfil med smultron

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser till müslin. Blanda olja och vatten och droppa över fröna och nötterna. Rör runt ordentligt och fördela i långpanna. Rosta i ugn ca 30 minuter eller tills fröna fått lite fin färg. Rör runt ett par gånger under rostningen. Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en kniv. Koka upp vatten, socker, vaniljstång och vaniljfrön till sockret löst sig. Lägg i rabarber och sätt på locket. Ta av från värmen efter 1 minut. Låt svalna under lock i kastrullen.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott