Till Norrmejerier startsida
Rostad müsli och rabarberkompott

Rostad müsli och rabarberkompott

Mängd: 4-6 portioner

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

Müsli:

  • ½ dl solrosfrö
  • ½ dl bovete
  • ½ dl sesamfrö
  • ½ dl pumpafrö
  • ½ dl linfrö
  • 1 dl pekannötter
  • 1 dl kokosflingor
  • ½ dl råströsocker
  • ½ dl solrosolja
  • 2 msk vatten

Rabarberkompott:

  • 4 rabarberstänglar
  • 1 dl strösocker
  • ½ vaniljstång

Till servering:

  • Norrmejerier Rabarberfil med smultron

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser till müslin. Blanda olja och vatten och droppa över fröna och nötterna. Rör runt ordentligt och fördela i långpanna. Rosta i ugn ca 30 minuter eller tills fröna fått lite fin färg. Rör runt ett par gånger under rostningen. Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en kniv. Koka upp vatten, socker, vaniljstång och vaniljfrön till sockret löst sig. Lägg i rabarber och sätt på locket. Ta av från värmen efter 1 minut. Låt svalna under lock i kastrullen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.