Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Müsli:

  • ½ dl solrosfrö
  • ½ dl bovete
  • ½ dl sesamfrö
  • ½ dl pumpafrö
  • ½ dl linfrö
  • 1 dl pekannötter
  • 1 dl kokosflingor
  • ½ dl råströsocker
  • ½ dl solrosolja
  • 2 msk vatten

Rabarberkompott:

  • 4 rabarberstänglar
  • 1 dl strösocker
  • ½ vaniljstång

Till servering:

  • Norrmejerier Rabarberfil med smultron

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser till müslin. Blanda olja och vatten och droppa över fröna och nötterna. Rör runt ordentligt och fördela i långpanna. Rosta i ugn ca 30 minuter eller tills fröna fått lite fin färg. Rör runt ett par gånger under rostningen. Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en kniv. Koka upp vatten, socker, vaniljstång och vaniljfrön till sockret löst sig. Lägg i rabarber och sätt på locket. Ta av från värmen efter 1 minut. Låt svalna under lock i kastrullen.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer