Till Norrmejerier startsida
Rostad paprikasoppa med olivtopping

Rostad paprikasoppa med olivtopping

En underbar soppa som värmer en kall vinterdag. Den blir extra spännande med den krispiga toppingen.

3,5/5
(24 röster)

Ingredienser

  • 2 skivor ljust lantbröd
  • 1 burk grillad paprika
  • 6 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk Chili
  • 1 msk pressad citron
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • en klick Norrmejerier Smör
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 dl urkärnade svarta oliver, gärna Kalamata
  • ett knippe persilja

Gör så här

Sätt ugnen på 225° och grill. Bryt brödet i smulor. Lägg smulorna på en plåt med bakplåtspapper, och rosta tills brödet börjar få färg. Mixa paprikor och lägg i en kastrull och späd med buljong. Häll i crème fraiche och låt puttra i ca 10 min. Smaka av med lite citronsaft samt salt och peppar.
Fräs vitlöken i smör och blanda den med bröd, citronskal, grovt hackade oliver och persilja till en topping.
Servera paprikasoppan i skålar och strö över toppingen.


Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.