Till Norrmejerier startsida
Rotsaksgratäng

Rotsaksgratäng

Med riven ost från Norrlands mjölkbönder blir dina matfavoriter enklare än någonsin, samtidigt som du gör en stor och viktig insats för Norrland!

Mängd: 4 personer

3,5/5
(20 röster)

Ingredienser

  • 8 st potatisar
  • 2 st morötter
  • 2 st polkabetor eller rödbetor
  • 1 st palsternacka
  • 2 dl Norrmejerier Grädde
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk 3 %
  • 150 g Norrmejerier Riven Präst®
  • 1 msk Norrgott eller Norrmejerier Ekologiskt Smör till formen
  • Salt och peppar

Gör så här

Gör så här: Sätt ungen på 225 grader. Skär alla grönsaker i tunna skivor och lägg dem i en ungsäker och smörad form. Häll över grädden och mjölken tillsammans med en nypa salt och peppar. Grädda i mitten av ungen i ca 50 minuter eller tills rotsakerna är färdiga. Ta ut gratängen efter ungefär halva tiden och strö över riven Präst®. Grädda tills osten blivit fin och gyllenbrun och garnera med hackad persilja. Klart!

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.