Till Norrmejerier startsida
Rulltårta med hallonfyllning

Rulltårta med hallonfyllning

Under sommarmånaderna passar det utmärkt att byta ut de frysta hallonen mot härligt färska.

Mängd: 1 rulltårta

4/5
(23 röster)

Ingredienser

  • ½ paket frysta hallon, ca 125 g
  • 1 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 3 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk Norrmejerier Mjölk

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Tina hallonen och blanda med crème fraiche och 2 msk socker. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Vispa ägg och 1 1/2 dl socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölk och mjölblandningen. Bred ut smeten på bakplåtspappret med hjälp av en slickepott. Grädda ca 5 min tills kakan fått lite färg. Sockra ett nytt bakplåtspapper med strösocker och stjälp upp kakan på pappret. Dra försiktigt bort pappret från rulltårtan. Bred ut hallonkrämen i ett tunt lager på rulltårtan. Rulla ihop rulltårtan på längden.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer