Under sommarmånaderna passar det utmärkt att byta ut de frysta hallonen mot härligt färska.
Mängd: 1 rulltårta
Sätt ugnen på 250°. Tina hallonen och blanda med crème fraiche och 2 msk socker. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Vispa ägg och 1 1/2 dl socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölk och mjölblandningen. Bred ut smeten på bakplåtspappret med hjälp av en slickepott.
Grädda ca 5 min tills kakan fått lite färg. Sockra ett nytt bakplåtspapper med strösocker och stjälp upp kakan på pappret. Dra försiktigt bort pappret från rulltårtan. Bred ut hallonkrämen i ett tunt lager på rulltårtan. Rulla ihop rulltårtan på längden.
TIPS! Vill du ha en fastare hallon-kräm i rulltårtan vispa då crème fraichen några minuter innan du blandar med hallonen och sockret. Frysta hallon som tinats blir ofta lite lösa så då är detta ett smart sätt att få en fastare kräm.