Till Norrmejerier startsida
Saffrans-couscous med avokado och mandel

Saffrans-couscous med avokado och mandel

Mängd: 4 portionert

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 4 dl couscous
  • 4 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 kuvert saffran (0,5g)
  • 2 st avokado
  • 50 g solrosskott
  • 1 knippe rädisor
  • 1 liten rödlök
  • 2 dl mandel
  • 2 dl crème fraiche Franska Örter

Gör så här

Lägg couscousen i en skål. Koka upp vatten, buljong och saffran. Häll det över couscousen och täck med ett lock. Låt stå och svälla ca 10 min. Fluffa couscousen med en gaffel. Dela avokadon och skär den i klyftor. Skölj solrosskotten och skiva rädisor och lök tunt. Lägg upp couscousen i mitten av ett fat och arrangera grönsakerna och mandeln runtom. Servera med crème fraiche.



En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.