Till Norrmejerier startsida
Saffransblomkål med pinjenötter och russin

Saffransblomkål med pinjenötter och russin

Romanesco är en hybrid mellan broccoli och blomkål. Färgen är ljusgrön och smaken är mild. Romanescon är dessutom vacker rå eller lättkokt till garnering.

Mängd: 4 portioner

4/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 1/2 huvud romanesco eller broccoli
  • 1 kuvert saffran (0,5 g)
  • 2 gula lökar
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk ljusa russin
  • salt och peppar

Gör så här

Dela blomkål och romanesco i små buketter. Koka dem nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Stöt saffran med salt i en mortel. Skiva löken tunt och fräs i lite smör i en stekpanna. Tillsätt pinjenötter och låt dem få lite färg. Blanda i crème fraiche och saffran. Vänd ner russin, blomkål och romanesco, smaka av med salt och peppar. Ät som vegetarisk rätt eller servera med några skivor skinka.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott