Till Norrmejerier startsida
Saffransblomkål med pinjenötter och russin

Saffransblomkål med pinjenötter och russin

Romanesco är en hybrid mellan broccoli och blomkål. Färgen är ljusgrön och smaken är mild. Romanescon är dessutom vacker rå eller lättkokt till garnering.

Mängd: 4 portioner

4/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 1/2 huvud romanesco eller broccoli
  • 1 kuvert saffran (0,5 g)
  • 2 gula lökar
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk ljusa russin
  • salt och peppar

Gör så här

Dela blomkål och romanesco i små buketter. Koka dem nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Stöt saffran med salt i en mortel. Skiva löken tunt och fräs i lite smör i en stekpanna. Tillsätt pinjenötter och låt dem få lite färg. Blanda i crème fraiche och saffran. Vänd ner russin, blomkål och romanesco, smaka av med salt och peppar. Ät som vegetarisk rätt eller servera med några skivor skinka.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer