Till Norrmejerier startsida
Saffransblomkål med pinjenötter och russin

Saffransblomkål med pinjenötter och russin

Romanesco är en hybrid mellan broccoli och blomkål. Färgen är ljusgrön och smaken är mild. Romanescon är dessutom vacker rå eller lättkokt till garnering.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(6 röster)

Annons

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 1/2 huvud romanesco eller broccoli
  • 1 kuvert saffran (0,5 g)
  • 2 gula lökar
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk ljusa russin
  • salt och peppar

Gör så här

Dela blomkål och romanesco i små buketter. Koka dem nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Stöt saffran med salt i en mortel. Skiva löken tunt och fräs i lite smör i en stekpanna. Tillsätt pinjenötter och låt dem få lite färg. Blanda i crème fraiche och saffran. Vänd ner russin, blomkål och romanesco, smaka av med salt och peppar. Ät som vegetarisk rätt eller servera med några skivor skinka.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.