Till Norrmejerier startsida
Saffranssoppa med halstrade skaldjur

Saffranssoppa med halstrade skaldjur

Bjud på en värmande julsoppa med lyxiga tillbehör. Om du serverar utan skaldjur så blir soppan vegetarisk.

Mängd: 4 portioner

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • ½ kg morötter
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 kuvert saffran 0,5 g
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 burk krossade tomater
  • 8 dl vatten
  • 2 dl Lätt crème fraiche Mexikansk-Chili
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 4 stora räkor
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Skala och hacka löken. Skala morötter och skär dem i bitar. Stek löken i smör utan att den tar färg. Smula i saffran och buljong. Lägg i tomat och morötter och häll över vattnet. Låt puttra i ca 35 min eller tills morötterna är mjuka. Häll i creme fraiche och mixa soppan. Smaka av med salt och peppar. Stek pilgrimsmusslor och räkor i lite smör i en het panna ca 30 sekunder på varje sida. Trä upp dem på spett och servera till den heta soppan.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott