Till Norrmejerier startsida
Sambons fiskgryta

Sambons fiskgryta

Matig fiskgryta som passar utmärkt en mysig måndag eller på festbordet en lördagkväll.

Mängd: 4-6 portioner

4/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 1 dl fiskbuljong
  • 5 dl grädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 g saffran
  • 1 morot
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 fänkål
  • 500 gr fisk av något slag
  • 1 skvätt fiskfond

Gör så här

Koka upp fiskbuljongen i en kastrull. Slå över grädden , tomatpurén och en skvätt fiskfond. Fräs saffran i lite smör och häll ned i buljongen. Hacka purjo, morot, potatis och fänkål i bitar - små eller stora spelar ingen roll. Släng ned i buljongen och koka ca 10 min. Skär fisken i kuber. Lägg ned i soppan och låt sjuda i ca 5-10 minuter. Vill du lyxa lite extra kan du servera anrättningen med en klick aioli.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.