Till Norrmejerier startsida
San Antonio TexMex räkor

San Antonio TexMex räkor

Denna rätt har jag fått från min svägerska som importerat den från San Antonio i Texas. De fick den på en TexMex restaurang tillsammans med en stor Margaritha.

4/5
(3 röster)

Ingredienser

  • Räkor (de ska vara de lite större, med bara sista delen av skalet kvar)
  • Bacon
  • Tacokrydda (på påse den man brukar använda till taco köttfärs)
  • Norrmejerier Smör
  • Olivolja (till formen)
  • Tomater
  • Rödlök
  • Chili (sambal oelek)
  • Ev lite vatten
  • (hackad vitlök)
  • Färsk örtkrydda
  • Tillbehör strimlad isbergssallad, rivna morötter, Norrmejerier Gräddfil, trekantiga taco chips (cheese eller chili), tomatsåsen ovan, hot salsa (på burk), mjuka tortillas, Margaritha

Gör så här

Hacka tomaterna fint, hacka rödlök fint (lite), (hacka vitlök fint), hacka örtkryddan fint blanda allt, lägg i lite sambal oelek eller chili och späd ev. med lite vatten för att få den mer såslik. Dela upp på flera skålar och servera tillsammans med de trekantiga smaksatta taco chips (dippa dem i såsen). Kan med fördel avnjutas samtidigt som räkorna förbereds och tillagas och tillsammans med en Margharita (ett måste till TexMex räkor).
Ta hälften av räkorna, (om du har tid, klipp ett snitt längs med räkan, till hälften, då krullar de till sig festligt i ugnen), lägg i den oljade formen (på halva formen), strö över taco krydda (ganska mycket), vänd runt räkorna i kryddan. Ta resten av räkorna och linda bacon runt varje räka (ja det är värt jobbet) ca 1/2 eller 1/3 baconskiva, lägg ned i formen (på den andra halvan). Sätt in i ugnen till de fått lite färg (ca 5 min).
Smält smöret, servera i småskålar (en för varje gäst, att dippa räkorna i, och brödet), ställ fram tillbehören, fyll på Margarithan. Smaklig måltid!
(Margaritha tips. Går utmärkt att göra på Tequila, Cointreau, Margaritha-mix på flaska men pressa i några lime för att få den riktigt bra.)

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.