Denna rätt har jag fått från min svägerska som importerat den från San Antonio i Texas. De fick den på en TexMex restaurang tillsammans med en stor Margaritha.
Hacka tomaterna fint, hacka rödlök fint (lite), (hacka vitlök fint), hacka örtkryddan fint blanda allt, lägg i lite sambal oelek eller chili och späd ev. med lite vatten för att få den mer såslik. Dela upp på flera skålar och servera tillsammans med de trekantiga smaksatta taco chips (dippa dem i såsen). Kan med fördel avnjutas samtidigt som räkorna förbereds och tillagas och tillsammans med en Margharita (ett måste till TexMex räkor).
Ta hälften av räkorna, (om du har tid, klipp ett snitt längs med räkan, till hälften, då krullar de till sig festligt i ugnen), lägg i den oljade formen (på halva formen), strö över taco krydda (ganska mycket), vänd runt räkorna i kryddan. Ta resten av räkorna och linda bacon runt varje räka (ja det är värt jobbet) ca 1/2 eller 1/3 baconskiva, lägg ned i formen (på den andra halvan). Sätt in i ugnen till de fått lite färg (ca 5 min).
Smält smöret, servera i småskålar (en för varje gäst, att dippa räkorna i, och brödet), ställ fram tillbehören, fyll på Margarithan. Smaklig måltid!
(Margaritha tips. Går utmärkt att göra på Tequila, Cointreau, Margaritha-mix på flaska men pressa i några lime för att få den riktigt bra.)