Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 4 rödbetor
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk saft av citron
  • ca 300 g rensad rökt fisk
  • 200 g bönor, gärna både haricots verts och gula vaxbönor
  • 1 salladshuvud
  • 1 rödlök
  • 2 stora mogna tomater
  • 4 hårdkokta ägg
  • salt och nymalen vitpeppar

till dekoration: dillvippor och

  • citronklyftor

Gör så här

Sätt ugnen på 125°. Skala rödbetorna och skär tre av dem i jättetunna skivor. Skär den fjärde rödbetan i klyftor. Sprid ut rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och rosta dem i ugnen ca 30 minuter. Lägg rödbetschipsen åt sidan och mixa rödbetsklyftorna till ett fint strössel. Tillsätt vitlöksklyftan och blanda i gräddfil och majonnäs. Smaka av med lite citron, salt och peppar.
Ansa bönorna och koka dem i lättsaltat vatten i ca 3 minuter tills de är nätt och jämnt mjuka. Skölj i iskallt vatten.
Skölj salladen. Halvera rödlöken och skär i tunna skivor. Tärna tomat-erna. Skala och skär äggen i klyftor.
Blanda alla ingredienser till salladen i en skål, fördela fisken ovanpå och dekorera med rödbetschipsen, dill och citron. Servera med rödbetssåsen.