Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 4 rödbetor
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk saft av citron
  • ca 300 g rensad rökt fisk
  • 200 g bönor, gärna både haricots verts och gula vaxbönor
  • 1 salladshuvud
  • 1 rödlök
  • 2 stora mogna tomater
  • 4 hårdkokta ägg
  • salt och nymalen vitpeppar

till dekoration: dillvippor och

  • citronklyftor

Gör så här

Sätt ugnen på 125°. Skala rödbetorna och skär tre av dem i jättetunna skivor. Skär den fjärde rödbetan i klyftor. Sprid ut rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och rosta dem i ugnen ca 30 minuter. Lägg rödbetschipsen åt sidan och mixa rödbetsklyftorna till ett fint strössel. Tillsätt vitlöksklyftan och blanda i gräddfil och majonnäs. Smaka av med lite citron, salt och peppar. Ansa bönorna och koka dem i lättsaltat vatten i ca 3 minuter tills de är nätt och jämnt mjuka. Skölj i iskallt vatten. Skölj salladen. Halvera rödlöken och skär i tunna skivor. Tärna tomat-erna. Skala och skär äggen i klyftor. Blanda alla ingredienser till salladen i en skål, fördela fisken ovanpå och dekorera med rödbetschipsen, dill och citron. Servera med rödbetssåsen.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer