Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 4 rödbetor
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk saft av citron
  • ca 300 g rensad rökt fisk
  • 200 g bönor, gärna både haricots verts och gula vaxbönor
  • 1 salladshuvud
  • 1 rödlök
  • 2 stora mogna tomater
  • 4 hårdkokta ägg
  • salt och nymalen vitpeppar

till dekoration: dillvippor och

  • citronklyftor

Gör så här

Sätt ugnen på 125°. Skala rödbetorna och skär tre av dem i jättetunna skivor. Skär den fjärde rödbetan i klyftor. Sprid ut rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och rosta dem i ugnen ca 30 minuter. Lägg rödbetschipsen åt sidan och mixa rödbetsklyftorna till ett fint strössel. Tillsätt vitlöksklyftan och blanda i gräddfil och majonnäs. Smaka av med lite citron, salt och peppar.
Ansa bönorna och koka dem i lättsaltat vatten i ca 3 minuter tills de är nätt och jämnt mjuka. Skölj i iskallt vatten.
Skölj salladen. Halvera rödlöken och skär i tunna skivor. Tärna tomat-erna. Skala och skär äggen i klyftor.
Blanda alla ingredienser till salladen i en skål, fördela fisken ovanpå och dekorera med rödbetschipsen, dill och citron. Servera med rödbetssåsen.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.