Mängd: 4 portioner
till dekoration: dillvippor och
Sätt ugnen på 125°. Skala rödbetorna och skär tre av dem i jättetunna skivor. Skär den fjärde rödbetan i klyftor. Sprid ut rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och rosta dem i ugnen ca 30 minuter. Lägg rödbetschipsen åt sidan och mixa rödbetsklyftorna till ett fint strössel. Tillsätt vitlöksklyftan och blanda i gräddfil och majonnäs. Smaka av med lite citron, salt och peppar.
Ansa bönorna och koka dem i lättsaltat vatten i ca 3 minuter tills de är nätt och jämnt mjuka. Skölj i iskallt vatten.
Skölj salladen. Halvera rödlöken och skär i tunna skivor. Tärna tomat-erna. Skala och skär äggen i klyftor.
Blanda alla ingredienser till salladen i en skål, fördela fisken ovanpå och dekorera med rödbetschipsen, dill och citron. Servera med rödbetssåsen.