Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500gr kokt potatis
  • 10st cocktailtomater
  • 200gr edamame bönor
  • 1/2-1 dl ärtskott
  • ca 5 st soltorkade tomater, samt olja från burken
  • ca 4 skivor av Norrglimt eller annan lagrad ost
  • 1/2-1 dl ruccolasallad
  • 1 st rödlök
  • ca 2 msk citronsaft
  • Matolja, salt, balsamvinäger

Gör så här

1. Lägg cocktailtomaterna i en kastrull med olja så det nästan täcker dem samt lite salt och en skvätt balsamvinäger. Baka tomaterna i ugn på 200 grader tills tomaterna spruckit lite grann.

2. Koka edamame bönorna i lättsaltat vatten, låt svalna och skala.

3. Skiva en rödlök och låt marinera i lite citron saft.

4. Halvera den kokta potatisen. Blanda potatisen med lite av oljan från de soltorkade tomaterna.

5. Blanda potatis, soltorkade tomater, coctailtomater, edamamebönor och rödlök med ärtskotten och ruccolan. Lägg upp på serveringsfat riv ostskivorna i mindre bitar över salladen. Servera.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.