Till Norrmejerier startsida
Sesampanerad kycklingfilé

Sesampanerad kycklingfilé

Mängd: 4 portioner

4/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer á 125 g
  • 4 portioner råris
  • 1 knippe sparris
  • 8 späda morötter
  • 2 dl crème fraiche Vitlök
  • 4 msk sesamfrön
  • 3 msk Norrmejerier Smör
  • 1 näve ärtskott
  • 4 citronklyftor

Gör så här

Koka råriset enligt anvisning på förpackningen. Ansa, skala och skär grönsakerna i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten. Blanda grönsaker, råris och crème fraiche. Panera kycklingen i sesamfrön och stek i smör i en stekpanna tills den är helt genomstekt. Servera kycklingen med rårissalladen och dekorera med ärtskott och citron.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott