Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 150 gr margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker eller citronskal av en 1/2 citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl vatten

Gör så här

Sätt på ungnen. Smörj och bröa formen, te.x en kransform eller avlång brödform. Rör rumsvarmt fett och socker porös, gärna elvisp. smaksätt med vanillinsocker. Rör ner mjölk ock mjölet blandat med bakpulver. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i smeten sist. häll smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ungnen ca 50 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.