Till Norrmejerier startsida
Skogskyckling i panna

Skogskyckling i panna

Egentligen är receptet ämnat för viltfågel. Men alla kan få tag i kycklingfilè.

Mängd: 4 portioner

4/5
(4 röster)

Ingredienser

  • Fyra kycklingfiléer
  • En stor scharlottenlök
  • Kantareller
  • Rårörda lingon
  • Enbär
  • Salt o peppar
  • Smör
  • Vispgrädde

Gör så här

Putsa och dela filéerna på längden.
Bryn filérna lätt i smör i en stekpanna och lägg i en gjutjärnsgryta.
Finhacka lök och svamp, fräs i en stekpanna.
Lägg ner i grytan tillsammans med kycklingen och tillsätt grädde så att det täcker. Tillsätt en matsked rårörda lingon och fyra finkrossade enbär.
Koka 30minuter under lock.
Smaka av med salt och peppar.

Garnera med bladpersilja. Servera med pressad potatis rårörda lingon eller ris och smakrik grönsallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.