Till Norrmejerier startsida
Små rårakor med laxröra

Små rårakor med laxröra

Någon form av lax finns ofta över efter jul. Rökt, gravad, inkokt spelar ingen roll. Blanda med gräslök, ägg samt smaksatt crème fraiche till en supergod röra som passar till allt!

Mängd: 8 små eller 4 stora rårakor

3,5/5
(9 röster)

Ingredienser

  • 200 g laxkött, tärnat
  • 2 hårdkokta ägg, hackade
  • en knippa gräslök
  • 2 dl crème fraiche vitlök-örter
  • 8 potatisar
  • en klick Norrmejerier Smör
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda lax, ägg, finklippt gräslök
och crème fraiche. Riv potatisen grovt och stek små fina rårakor
i smör i stekpanna, ca en minut på varje sida. Krydda rårakor och laxröra med salt och nymald svartpeppar. Servera den kalla röran på varma, knapriga rårakor direkt!

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.