Till Norrmejerier startsida
Små valnötsbröd

Små valnötsbröd

Mängd: 30 små kuvertbröd

4,5/5
(4 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 dl kokande vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 50 g jäst
  • 2 msk honung
  • 2 tsk salt
  • ca 16-18 dl siktat dinkelmjöl
  • 200 g valnötter
  • 1 dl torkade tranbär eller russin
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Blanda hett vatten med crème fraiche och låt svalna till 37°. Smula ner jästen i en bunke. Blanda i honung och salt och rör ut jästen i lite av vattnet. Häll över resterande degvätska och rör i lite av mjölet. Hacka valnötterna och tranbären grovt och rör ner dem i degen. Rör i resterande mjöl. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa under handduk i ca 40 minuter.
Ta ut degen ur bunken och dela i 30 bitar. Rulla till små bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225°. Låt bröden jäsa ytterligare 20 minuter under tiden ugnen blir varm.
Pensla bröden med uppvispat ägg blandat med lite vatten. Grädda bröden i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.