Till Norrmejerier startsida
Smördegsinbakad lax med vitvinssås och rödlöksmarmelad

Smördegsinbakad lax med vitvinssås och rödlöksmarmelad

Mängd: 8 portioner

3,5/5
(32 röster)

Ingredienser

  • 8 laxfiléer
  • 8 smördegsplattor
  • philadelphiaost
  • crème fraiche
  • citronpeppar
  • salt
  • 2 stora rödlökar
  • 3 msk margarin
  • 2 msk sirap
  • 1-1,5 dl rött vin
  • ev lite salt och socker
  • 2 msk fiskfond
  • 4 dl grädde
  • vitt vin efter smak
  • maizena såsredning
  • ev vitpeppar och salt

Gör så här

Lägg laxfiléerna på smördegsplattorna. Krydda med citronpeppar och lite salt. Blanda philadelfiaost med crème fraiche och klicka ovanpå laxfilén. Gör ett knyte av smördegen. Grädda i ugn tills laxen är genomstekt (ca 25-30 min).

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.