Till Norrmejerier startsida
Smördegspiroger med lax- och svampfyllning

Smördegspiroger med lax- och svampfyllning

Mängd: 8 piroger

3,5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 4 ark fryst smördeg
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 liter blandad svamp
  • 2 dl crème fraiche Champinjon-Kantarell
  • 200 g kallrökt lax i kuber
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Stek löken i smör i en stekpanna. Tillsätt svampen och stek ytterligare en stund. Blanda svamp med crème fraiche och lax. Kavla ut smördegen tunt och dela i 8 delar. Lägg en klick fyllning på varje platta. Vik ihop till piroger och pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min eller tills de får fin färg.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott