Till Norrmejerier startsida
Smördegspiroger med lax- och svampfyllning

Smördegspiroger med lax- och svampfyllning

Mängd: 8 piroger

3,5/5
(15 röster)

Ingredienser

  • 4 ark fryst smördeg
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 liter blandad svamp
  • 2 dl crème fraiche Champinjon-Kantarell
  • 200 g kallrökt lax i kuber
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Stek löken i smör i en stekpanna. Tillsätt svampen och stek ytterligare en stund. Blanda svamp med crème fraiche och lax.
Kavla ut smördegen tunt och dela i 8 delar. Lägg en klick fyllning på varje platta.
Vik ihop till piroger och pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min eller tills de får fin färg.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.