Till Norrmejerier startsida
Smörgåstårta av Hönökaka

Smörgåstårta av Hönökaka

Mängd: 16 bitar

3,5/5
(194 röster)

Ingredienser

  • 2 förpackningar Mjuk Hönökaka (8 st halvor)
  • Fyllning 1
  • 2 hårdkokta hackade ägg
  • 250 g finhackad Crabfish
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • Salt
  • Fyllning 2
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl finhackad gräslök
  • Garnering
  • 1-2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl finhackad dill/persilja
  • 500 gr räkor med skal
  • 1 burk stenbitsrom svart
  • 1½ finhackad gurka
  • Dillkvistar

Gör så här

Blanda fyllningarna. Bred fyllning 1 på fyra halvor och fyllning 2 på två halvor. Lägg ihop halvorna till runda bottnar. Varva fyllningarna och avsluta med två ofyllda halvor. Täck tårtan och låt den stå kallt några timmar, helst över en natt. Blanda crème fraîche och majonnäs och bred över och runt tårtan. Garnera kanterna med kryddgrönt och ovanpå med skalade räkor, rom, gurka och dillkvistar.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.