Till Norrmejerier startsida
Snabb pepparkaksdeg

Snabb pepparkaksdeg

Mängd: Ca 120 pepparkakor

3,5/5
(300 röster)

Ingredienser

  • 250 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 2 msk kanel, malen
  • 1 1/2 msk nejlikor, malda
  • 1 1/2 msk ingefära, malen
  • 1/2 msk bikarbonat
  • 2 msk vatten
  • 8 dl vetemjöl

Gör så här

Smält smöret. Rör ner socker och sirap och rör tills sockret har smält. Låt allt kallna. Blanda kryddorna med vatten och rör ner i den kalla smör- och sockerblandningen. Blanda ihop bikarbonat och mjöl, rör ner i smeten och arbeta ihop till en deg. Rulla in degen i plastfolie och låt ligga i kylskåp i två timmar.

Baka ut pepparkakorna och lägg dem på en smörad plåt. Grädda ca 5 min i 225°.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.