Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 slanggurka
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • Dill efter smak

Gör så här


1. Skala gurkan och ta fram lämpligt burk. Se till att burken är väl rengjord och har ett tätförslutande lock.


2. Skär upp gurkan i tunna skivor med en osthyvel. Lägg skivorna i burken.


3. Strö 2 msk strösocker, knappt 2 tsk salt över gurkskivorna.


4. Blanda ned färsk eller fryst dill.

5. Rör runt lite och låt stå tills det bildats en lag som gurkskivorna ligger i. Förvara svalt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.