Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 7½ dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 200 g Norrmejerier Smör, kallt
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 dl strösocker

Gör så här

Sätt ugnen till 200°. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Kör mjölblandningen och smöret (i kuber) i matberedaren till en smulig massa. Tillsätt gräddfilen och arbeta ihop till en deg. Rulla degen till 4 längder på mjölat bakbord. Dela varje del i 15 bitar. Rulla varje bit till en smal lång rulle. Forma till kringlor. Doppa dem i strösocker och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca
8 min eller tills de fått lite fin gyllene färg.


En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.