Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 7½ dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 200 g Norrmejerier Smör, kallt
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 dl strösocker

Gör så här

Sätt ugnen till 200°. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Kör mjölblandningen och smöret (i kuber) i matberedaren till en smulig massa. Tillsätt gräddfilen och arbeta ihop till en deg. Rulla degen till 4 längder på mjölat bakbord. Dela varje del i 15 bitar. Rulla varje bit till en smal lång rulle. Forma till kringlor. Doppa dem i strösocker och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min eller tills de fått lite fin gyllene färg.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer