Till Norrmejerier startsida
Solveigs fiskfiléer

Solveigs fiskfiléer

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, t ex torsk
  • några droppar pressad citronsaft
  • 1 purjolök
  • 2 medelstora morötter
  • 3 bladselleristjälkar
  • 1 bit gurka, ca 10 cm
  • 1 dl torrt vitt vin (eller matlagningsvin)
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • smör till stekning
  • salt och vitpeppar

till servering:

  • persilja, strimlad
  • kokt potatis

Gör så här

Fukta filéerna med lite citronsaft, salta och peppra. Smörj en låg vid kastrull med smör och lägg fisken i ett lager på botten. Skölj och slanta purjolök, morötter och selleri. Klyv och kärna ur gurkan, skär i bitar. Fräs alla grönsaker i smör några minuter, tillsätt vinet, koka upp. Tillsätt crème fraiche och låt koka ca 2 minuter. Häll grönsaksröran över fisken och låt allt sjuda sakta ca 4-5 minuter beroende på filéernas tjocklek. Strö över persilja och servera med potatis.

Tips:

Tips! Tillaga fiskfiléer, sås och grönsaker var för sig och lägg upp på tallrikar tillsammans med potatis så är det lättare att få en snygg presentation. Smakerna i denna rätt är lika goda var och en för sig som om de blandas!

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.