En frisk och färgsprakande sallad där sötman från päron möter syrligheten från granatäpple och Norrloumin ger en härligt krispig sälta.
Mängd: 4 portioner
Skär Norrloumi i skivor, ungefär 1 cm tjocka. Skölj och skiva päronen, dela salladsärtor och kärna ur granatäpplet. Värm upp en grillpanna eller vanlig stekpanna på medelhög värme och pensla den med lite olivolja. Grilla osten i cirka 2 minuter på varje sida, tills de får en fin gyllenbrun färg och blir lite knapriga på kanterna. Under tiden osten grillas, blanda salladen och rödlök i en stor skål. Gör dressingen genom att blanda olivolja och balsamvinäger eller citronsaft i en liten skål. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg grillad Norrloumi, skivade päron, salladsärtor och granatäpple över salladen. Ringla dressingen över salladen och vänd försiktigt så att alla ingredienser är jämnt täckta. Om du vill kan du strö över lite färskhackad mynta eller basilika för extra smak och färg.
Tips! Variera gärna din sallad med andra råvaror, Norrloumi passar även bra med exempelvis jordgubbar och persika!