Till Norrmejerier startsida
Sommarsallad med Norrloumi, päron och granatäpple

Sommarsallad med Norrloumi, päron och granatäpple

En frisk och färgsprakande sallad där sötman från päron möter syrligheten från granatäpple och Norrloumin ger en härligt krispig sälta.

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 360 g Norrloumi
  • 2 st stora päron, skivade eller i stavar
  • 1/2 granatäpple
  • 100 g salladsärtor
  • 8 dl blandad sallad (exempelvis ruccola, spenat, och rosé)
  • 1/2 rödlök, skivad (valfritt)
  • 1/2 kruka färsk mynta eller basilika, hackad (valfritt)
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger eller citronsaft
  • Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här

Skär Norrloumi i skivor, ungefär 1 cm tjocka. Skölj och skiva päronen, dela salladsärtor och kärna ur granatäpplet. Värm upp en grillpanna eller vanlig stekpanna på medelhög värme och pensla den med lite olivolja. Grilla osten i cirka 2 minuter på varje sida, tills de får en fin gyllenbrun färg och blir lite knapriga på kanterna. Under tiden osten grillas, blanda salladen och rödlök i en stor skål. Gör dressingen genom att blanda olivolja och balsamvinäger eller citronsaft i en liten skål. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg grillad Norrloumi, skivade päron, salladsärtor och granatäpple över salladen. Ringla dressingen över salladen och vänd försiktigt så att alla ingredienser är jämnt täckta. Om du vill kan du strö över lite färskhackad mynta eller basilika för extra smak och färg.

Tips:

Tips! Variera gärna din sallad med andra råvaror, Norrloumi passar även bra med exempelvis jordgubbar och persika!

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.