Till Norrmejerier startsida
Spaghetti med svamp och timjangremolata

Spaghetti med svamp och timjangremolata

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 liter rensad svamp
  • 4 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 3 msk repad timjan
  • 3 msk finhackad persilja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • finrivet skal av 1 tvättad ekologisk citron
  • 500 g spaghetti
  • salt och nymalen peppar
  • smör till stekning

till servering:

  • riven ost

Gör så här

Finhacka löken och fräs sakta i smör tills den blir genomskinlig. Lägg i svampen i bitar, och lite mer smör, fräs ytterligare ca 10 minuter. Häll i crème fraichen och låt puttra i ett par minuter. Smaka av med salt och nymalen peppar. Blanda timjan, persilja och vitlök, tillsätt citronskal. Salta och peppra. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda pastan med svampen. Strö över timjangremolata och riven ost.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.