Till Norrmejerier startsida
Spenat- och kronärtskocksdip

Spenat- och kronärtskocksdip

En ljuvlig och enkel rätt, perfekt till en mysig filmkväll eller på buffén

Mängd: 4 - 6

4,5/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 400 g fryst bladspenat
  • 200 g philadelphiaost1 ask
  • 125 g mozarella 1 fp
  • 1 dl riven parmesanost
  • 125 g Västerbottenost
  • 2,5 dl Norrmejeri Creme fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • Riven muskot
  • Salt & peppar

Gör så här

Tina spenaten och pressa ur vätska. Hacka spenaten i mindre bitar om så önskas. Häll av kronärtskockorna och dela i mindre bitar. Dela mozarellan i mindre bitar. Blanda mozarella-, philadelphia-, parmesan- och västerbottenost med creme fraiche i en bunke. Blanda ner den tinade spenaten och de hackade kronärtskockorna. Pressa i 1 - 2 vitlöksklyftor efter tycke o smak och en nypa riven muskot. Salta och peppra. Smaka av. Häll i en ugnsfast form och strö det sista av Västerbottenosten över. Grädda i ugn, 175 grader, ca 20 min. Den skall bli genomvarm och osten på toppen skall smälta & bli gyllenbrun. Rätten avnjuts bäst ljummen med nachos. Ät & njut!

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott