Till Norrmejerier startsida
Spenatsoppa med linser och prinskorv

Spenatsoppa med linser och prinskorv

Här får korven fungera som lockbete för soppan. En kalasgod soppa som utan korv är en klockren vegorätt

Mängd: 4 portioner

4/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 dl gröna linser
  • 1 liter höns- eller grönsaksbuljong
  • 100 g fryst stuvad spenat
  • salt och peppar

till servering:

  • 4 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 8 prinskorvar

Gör så här

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i lite smör tillsammans med linserna. Häll på buljong och spenat och koka på svag värme tills linserna är mjuka, cirka 20 minuter.Mixa soppan slät, och smaka av med salt och peppar. Servera med prinskorv och en klick kall crème fraiche.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.