På två dagar gör du ett uppskattat bröd som håller länge.
Mängd: 2 bröd
Dag 1
Blanda rubbet. Om du har degmixer så kör i 8 minuter på mellanläge. Annars kan du knåda 10-12 minuter.
Häll ner degen i en plastpåse och låt ligag i kylen under ett dygn. Tidsåtgång = bra!
Dag 2
Blanda ihop allt, men håll på saltet.
Rör ihop så det blandas rejält.
Kör sedan i degmixer, mellanväxel, ca 10 minuter. NU häller du i saltet.
Kör fem minuter till i mixern.
Nu ska degen sova i två timmar, minst.
Dela degen i två delar. Vik in kanterna under så den blir en boll. Fukta korgar med vatten och strö grahamsmjöl över (rejält). Häll försiktigt ned degarna.
Låt degen jäsa 2 timmar. Värm ugnen till 220 grader. (tips ställ in en ugnsfast skål med vatten för högre fuktighet och jämnare temperatur)
Häll ut degarna på plåt med teflonduk, ta det lugnt här! Snitta så de inte spricker i sidan.
Ställ i ugnen och ta ut dem efter ca en halvtimme. Låt vila under duk.
Håller länge.