Till Norrmejerier startsida
Surmjölkslimpa

Surmjölkslimpa

Receptet insänt av Pia i Luleå Tips: Ungarna älskar den när den är varm och nygräddad. Receptet kan göras om till hälsomuffins

Mängd: 2 limpor

4/5
(28 röster)

Ingredienser

  • 5 dl Norrmejerier Filmjölk
  • 6 dl mjöl (blanda mellan grovt och fint-havregryn
  • 2 kkp sirap eller socker
  • 2 tsk bikarbonat
  • salt, fänkål och anis eller brödkryddor

Gör så här

Blanda samman ingredienserna och fördela smeten i två smörda bröade limpformar, Grädda i ugn 175°, ca 30-40 min

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.