Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 600 g surströmming
  • 1 kg mandelpotatis
  • 16 skivor tunnbröd (mjukt eller hårt)
  • 1 gul lök
  • Västerbottensost
  • 2 dl Norrmejerier gräddfil
  • Norrmejerier smör

Gör så här

1.Tvätta/borsta potatis. Skala och finhacka lök. Filéa strömmingen och skär ev. i bitar.

2.Koka potatisen (med skal) i 10-12 minuter. Mandelpotatis kokar lätt sönder.

3.Duka upp ingredienserna på olika fat. Låt gästerna göra egna tunnbrödsklämmor.

Smöra tunnbrödet. Skiva en kokt, kall eller ljummen potatis i skivor och lägg på brödet. Skär surströmmingen i små bitar och sprid ut (mängd efter smak). Toppa med lök och gräddfil.

Tips!
Toppa gärna din klämma med skivad tomat, hackad dill eller gräslök.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.