Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 600 g surströmming
  • 1 kg mandelpotatis
  • 16 skivor tunnbröd (mjukt eller hårt)
  • 1 gul lök
  • Västerbottensost
  • 2 dl Norrmejerier gräddfil
  • Norrmejerier smör

Gör så här

1.Tvätta/borsta potatis. Skala och finhacka lök. Filéa strömmingen och skär ev. i bitar.

2.Koka potatisen (med skal) i 10-12 minuter. Mandelpotatis kokar lätt sönder.

3.Duka upp ingredienserna på olika fat. Låt gästerna göra egna tunnbrödsklämmor.

Smöra tunnbrödet. Skiva en kokt, kall eller ljummen potatis i skivor och lägg på brödet. Skär surströmmingen i små bitar och sprid ut (mängd efter smak). Toppa med lök och gräddfil.

Tips!
Toppa gärna din klämma med skivad tomat, hackad dill eller gräslök.