Till Norrmejerier startsida
Svamptoast

Svamptoast

Vad passar bättre än en välsmakande svamptoast när det är svampsäsong? Lika enkel att laga som ljuvligt gott. Prova att dekorera din svamptoast med grönsaker du tycker om!

Mängd: 4 personer

3/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 4 skivor rostbröd
  • 1 liter gula kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 dl Crème Fraiche Champinjon-Kantarell
  • 1 dl Norrmejerier Riven Präst®
  • salt och peppar

Till dekoration: persilja

Gör så här

Stek kantareller i smör tills de fått fin färg och eventuell vätska kokat bort. Häll i crème fraichen och låt puttra ytterligare en liten stund, smaka av med salt och peppar. Lägg svampröran på rostbröden och strö över riven ost. Gratinera i ungen i 10-15 minuter på 225 grader eller tills osten smält och fått en gyllenbrun färg. Dekorerar svamptoasten med finhackad persilja och servera med en grönsallad. Smaklig måltid!