Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill (420 g)
  • ca 20 svarta vinbär
  • 1/2 dl outspädd svartvinbärssaft
  • Lag
  • 1 1/2 msk ättikssprit (12%)
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 lagerblad

Gör så här

Koka upp samtliga ingredienser till lagen så att sockret löser sig. Låt svalna. Skiva sillen i portionsbitar. Lägg den i en glasburk med lock. Varva med svarta vinbär. Blanda lagen med saften. Fyll upp glasburken så att sillen täcks. Låt stå kallt i två dygn.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.