Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 400 gram torsk,
  • 100 gram räkor i lake,
  • 2 dl crème fraiche,
  • 1 påse Lemon & Dill Cold sause,
  • Salt, peppar/citronpeppar, curry, Fiskkrydda,
  • Potatis eller ris.

Gör så här

Dela upp fisken i önskad storlek, jag vill gärna ha dom riktigt små. Stek dom tillsammans med önskad mängd kryddor (krydda inte för mycket för såsen är välldigt kryddig) Blanda sedan i räkorna så dom får lite värme. Blanda medans ihop creme fraischen med Lemon & Dill cold sause och ställ det i kylen i 5 min. Häll sedan i den färdiga såses och låt puttra i ca 5 min. Sedan är det bara att servera med kokt potatis, pressad potatis eller ris.
Gärna med en fräsch blandsallad till.

Det är ett lätt recept som går snabbt att tillaga. Den är rätt fet, om man vill ha nyttigare kan man byta ut creme fraichen mot något med mindre fett, men testa gärna först med creme fraichen. Man kan ju vara lite onyttig då och då. :) Skriv gärna era kommentarer till mig eller eventuella receptförändringar som ni gjort så jag kan testa det med. Hoppas det smakar!

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.