Till Norrmejerier startsida
Tigerkaka med pistaschtopping

Tigerkaka med pistaschtopping

Mängd: 1 kaka

4/5
(17 röster)

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1¼ dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 msk kakaopulver

Topping:

  • 100 g philadelphiaost
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl pistaschnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång kakform. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Smält smöret och häll i mjölk. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt den heta smör- och mjölkblandningen. Vänd ner mjölet och blanda till en jämn smet. Häll ²/³ av smeten i formen. Rör ut kakaopulvret i lite vatten och blanda ner i resterande smet. Ringla ner den i den ljusa smeten och rör försiktigt med en sked. Grädda kakan i ugnens nedre del ca 35 min. Låt kakan svalna.
Blanda ost, crème fraiche och florsocker. Bred toppingen på kakan. Hacka pistaschnötterna fint i matberedaren och strö på.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.