Mängd: ca 5-15
Rivna morötter med apelsinbitar och rostade solroskärnor:
Skala och riv 4 morötter på den grova sidan av rivjärnet. Skala och skär 1 apelsin i små bitar. Blanda morötter och apelsiner och toppa med 2 msk rostade solroskärnor.
Rårivna morötter och äpplen:
Skala 4 morötter. Riv morötter och 2 äpplen på den grova sidan av rivjärnet. Salta och peppra.
Rårivna rödbetor blandat med naturell yoghurt och en klyfta vitlök:
Gör en rödbetstsatsiki. Skala och riv 4 rödbetor på den fina sidan av rivjärnet. Blanda med 1 dl naturell yoghurt och en pressad vitlöksklyfta. Salta och peppra.
Vitkålssallad:
Skär 1/2 huvud vitkål mycket tunt med en vass kniv eller hyvla vitkålen tunt med osthyveln. Rosta 2 msk sesamfrön i en torr stekpanna. Blanda med 1 dl Lätt Crème Fraiche spädd med 1/2 dl mjölk. Strö över sesamfrön. Salta och peppra.