Till Norrmejerier startsida
Tjädergryta med champinjoner eller kantareller

Tjädergryta med champinjoner eller kantareller

Supergo viltfågelgryta

Mängd: 6 portioner

3,5/5
(417 röster)

Ingredienser

  • 1 välhängd tjäder
  • 2 dl vatten
  • Ca 3 msk viltfond eller annan fond
  • 3 dl grädde
  • 1 msk vinbärsgele
  • 2 tsk soya
  • 1-2 morötter
  • 5 medelstora färska campinjoner
  • Färska kantareller eller 1 burk
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

Börja med att stycka tjädern och tärna i lagom stora bitar.
Bryn dom lätt i stekpanna och häll sedan över i en gryta. Späd med vatten och låt koka upp.
Skala och hacka morötterna och lägg dom i grytan låt de sedan små puttra.
Blanda i fond, salt, peppar, soya, grädde, gele och låt den fortsätta koka ihop.
Ta upp och smaka en köttbit, är den seg koka ett tag till. Borsta och hacka svampen.
Bryn dom i smör i en stekpanna och salta. Låt dom steka tills all vätska är borta. Red ev grytan lite om man vill ha den lite krämigare. Häll svampen ovanpå.
Klart!
Serevera med potatis eller ris och lite gelé.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.