Till Norrmejerier startsida
Tonfisksallad med cannelinibönor

Tonfisksallad med cannelinibönor

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk, á 200 g
  • 1 burk cannellinibönor
  • 1 ask blandade salladsskott, ca 70 g
  • 500 g cocktailtomater
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 rödlök
  • 4 sardeller
  • 1 msk kapris
  • 2 dl crème fraiche Vitlök
  • 4 msk vatten
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Skölj salladen och skaka den torr. Klyfta tomater och ägg. Skiva rödlöken tunt.
Dela sardellerna på längden. Blanda alla ingredienser till salladen. Rör ut crème fraiche med lite vatten.
Ringla över vitlöksdressingen. Salta och peppra.


En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.