Till Norrmejerier startsida
Torskfilè a la Ingrid

Torskfilè a la Ingrid

Maily Eriksson 2012-03-29 Mycket god enligt mig!

Mängd: 3-4 port

3,5/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 350 g ryggfilé av torsk jag tar mer fisk
  • 1 liten purjolök
  • 1 stor morot
  • 1 liten bit rotselleri
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 ½ msk senap
  • ½ tsk matbuljong
  • 1 dl vatten
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad persilja
  • Ev. tomatklyftor

Gör så här

Gör så här:

1. Låt fisken tina
2. Riv morot och selleri grovt
3. Strimla purjolöken
4. Fräs grönsakerna i margarin ca 5minuter utan att de tar färg
5. Salta och peppra fisken och lägg dem på grönsaksbädden
6. Tillsätt vatten och buljongtärning
7. Sjud i 10 minuter under lock
8. Blanda crème fraiche med senap och fördela över fisken. Låt alltsammans bli genomvarmt
9. Strö över hackad persilja och ev. också tomatklyftor

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.