Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl Norrmejerier Gräddfil

toscasmet:

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl honung
  • 2 msk vetemjöl
  • 200 g blandade nötter t ex valnötter, hasselnötter och sötmandel

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, cirka 20x30 cm. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ihop mjöl och bakpulver och blanda ner. Rör ner gräddfilen. Häll smeten i formen. Grädda kakan på nedersta falsen i 20 min. Smält smöret med socker och honung. Tillsätt vetemjöl och nötter. Låt småkoka ca 1 min. Fördela fyllningen på den halvgräddade kakan. Grädda i övre delen av ugnen i ytterligare 15 min tills kakan fått fin färg. Låt svalna och skär i fyrkantiga bitar. Servera gärna med en klick lättvispad grädde.


En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.