Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • Chokladsockerkaka
  • Mousse med röda krusbär
  • Chokladsmörkräm
  • Marsipan
  • Livsmedelsfärger
  • Mörkt muskovadosocker
  • Okokt spagetti

Gör så här

Baka en chokladsockerkaka i lämplig krukform, t ex en vanlig konisk rostfri bunke som smöras och bröas.
Grädda även en liten sats av samma smet i en låg rektangulär form.
Diska krukformen och klä den med plastfolie.
Dela kakan i lämpligt antal bottnar när den kallnat.
Lägg tillbaka delarna varvat med moussen.
Ställ kallt tills moussen stelnat och du kan välta ur tårtan.
Skär en remsa av kakan du gjort i den låga formen och fäst längst ner med chokladsmörkräm.
Täck hela tårtan med ett tunt lager chokladsmörkräm.
Färga marsipan med livsmedelsfärger till terrakottafärg.
Kavla marsipanen tunt och klä hela tårtan.
Gör grönsaker av chokladbollssmet .
Färga marsipan med olika livsmedelsfärger och täck grönsakerna.
Gör även blad och blommor av färgad marsipan.
För att göra tulpanstjälkar rullar du in lämpliga längder av okokt spagetti i grön marsipan.
Lägg tårtan på ett fat och sprid ut mörkt muskovadosocker runt om.
Garnera krukan med blad och blommor.
Placera ut grönsakerna och marsipantulpaner runt om.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.