Till Norrmejerier startsida
Tunnbrödsrulle med hemgjord räksallad

Tunnbrödsrulle med hemgjord räksallad

En lyxig variant på korvkioskens klassiker.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(31 röster)

Ingredienser

  • 4 tunnbröd
  • 4 wienerkorvar
  • ½ liter vatten
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 buljongtärning
  • 100 g skalade räkor
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche
  • ½ liten finhackad gul lök
  • 1 msk dill
  • salt och nymalen peppar
  • salladsblad

Gör så här

Koka upp vatten, lagerblad, vitpepparkorn och buljong. Värm korvarna i spadet. Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche, lök och dill. Smaka av med salt och peppar.
Lägg några salladsblad på tunnbröden, toppa med räksallad och lägg på en korv. Rulla ihop och servera på en gång. Dekorera gärna med dill.