Till Norrmejerier startsida
Ugnsbakad lax med pinjenötter

Ugnsbakad lax med pinjenötter

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 1 kg potatis, små
  • 2 msk rapsolja
  • 4 bitar lax à 120 g
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche Feta-Oliv
  • 1 fänkål
  • 50 g färsk spenat
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • 1 citron
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Tvätta potatisen och lägg den i en ugnsfast form. Ringla över lite olja, salta och peppra. Baka potatisen i ugn ca 20 min eller tills den är helt mjuk. Bred ett lager crème fraiche på varje laxbit.
Grädda i ugn ca 10 min tills laxen är nätt och jämnt genomstekt. Skiva fänkålen riktigt tunt med en vass kniv och blanda med spenaten.
Servera laxen på spenatbädd med den rostade potatisen. Strö över pinjenötterna. Dekorera gärna med dill och citronklyftor.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.