Till Norrmejerier startsida
Ugnstekt kyckling med fikon och honung

Ugnstekt kyckling med fikon och honung

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(8 röster)

Annons

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • salt och nymalen peppar
  • 4 rödlökar
  • 6 färska fikon
  • 2 msk rinnande honung
  • 2 msk solrosolja
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • 4 portioner couscous
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 4 kvistar färsk dragon

Gör så här

ätt ugnen på 225°. Skär kycklingen i stora bitar. Stek den i smör i en stekpanna tills den får fin färg på alla sidor. Salta och peppra.
Skala och skär rödlöken i klyftor. Dela fikonen i halvor. Lägg kyckling, rödlök och fikon i en ugnsfast form. Ringla över honung och olja och strö över dragon. Stek i ugnen ca 35 min eller tills kycklingen är helt genomstekt. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Värm crème fraiche sakta på spisen. Servera kycklingen med couscous och ljummen crème fraiche. Dekorera med färsk dragon.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.