Till Norrmejerier startsida
Urlätt Rabarberpaj

Urlätt Rabarberpaj

Innehåller inte ägg. Mjölet kan ersättas med glutenfritt mjöl. Låglaktos grädde eller vatten och mjölkfritt margarin

Mängd: 6-8 personer

4/5
(9 röster)

Ingredienser

  • 8st rabarber
  • 2 msk socker eller efter smak
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 400gr mandelmassa
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl kokos
  • 1/2 dl grädde
  • 2 msk Norrmejerier Smör eller margarin

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och dela rabarbern i små bitar. Lägg i en pajform. Strö över socker och potatismjöl. Sätt in rabarberna i ugnen och förgrädda rabarberna tills de blir mjuka.
Under tiden rabarberna är i ugnen
Riv mandelmassan. Blanda mandelmassan vetemjöl, kokos, grädde och smör väl i en skål.
När rabarber är mjuka, ta ut dem och rör om i formen och jämna till den. Tag bitar av smeten och platta till den och fördela över rabarberna i pajformen. Sätt tillbaka i ugnen och grädda pajen tills den fått en fin färg.
Servera med vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass medan den är varm.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.