Till Norrmejerier startsida
Vårlökspaj med kronärtskocka

Vårlökspaj med kronärtskocka

Mängd: 6 personer

3,5/5
(11 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g Norrmejerier Smör, i kuber
  • 2 msk vatten
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 knippe vårlök
  • 1 liten burk kronärtskockshjärtan
  • 1 dl frysta ärtor
  • 3 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1 dl Norrmejerier Crème Fraiche Vitlök-Örter
  • 2 dl riven ost, t ex Norrglimt®
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Kör mjöl och smör i mixern till en smulig massa. Häll i kallt vatten och sesamfrö och kör ytterligare en liten stund tills degen går ihop. Låt vila i en plastpåse i kylen minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä en pajform (ca 24 cm i diameter). Picka degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Skär vårlöken i tunna ringar. Dela kronärtskockorna i mindre bitar. Vispa ihop ägg, mjölk och crème fraiche. Salta och peppra. Lägg grönsakerna och ost i pajskalet, häll över äggsmeten. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 35-40 minuter.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.