Till Norrmejerier startsida
Vegetarisk pasta med nötter

Vegetarisk pasta med nötter

Bjud på en krämig pasta med crunch som både smakar och gör gott. Med crème fraichen från dina norrländska mjölkbönder bidrar du dessutom till ett mer levande Norrland.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(27 röster)

Ingredienser

  • 2 dl crème fraichen
  • 50 g hasselnötter eller sötmandel
  • 140 g ädelost
  • 1 påse färsk bladspenat (200 g)
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

Koka valfri pasta, gärna färsk pasta enligt anvisning på paketet. Blanda crème fraichen med en tredjedel av blåmögelosten och hetta upp. Hacka nötterna och smula resten av ädelosten. Häll kokvattnet av pastan och fördela den i djupa tallrikar med färsk spenat i botten. Häll crème fraiche blandat med blåmögelost över pastan och toppa med smulad ost och hackade nötter. Smaka av med nymald svartpeppar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.