Mängd: 4 port
Picklad rödlök, 1-2-3- lag:
1. Sätt på ugnen i 200 °C. 2. Skala och tärna sötpotatisen. Lägg i en bunke, ringla över lite olja och krydda med paprika pulver, lite chili, salt och peppar efter smak. Alternativt använd en påse Tacokrydda 3. Lägg potatisen i en ugnsfast form och tillaga i ugnen i 10-15 minuter. 4. Hacka romansallad grovt och blanda med den färdiga potatisen. 5. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i vatten. Torka av ärtorna med lite hushållspapper 6. Stek kikärterna i 1 1/2 msk olja. Tillsätt samma kryddblandning som till sötpotatisen och rosta tills kikärterna fått fin färg. 7. Grilla eller värm tortillan i en stekpanna. Lägg på kikärtor och sötpotatisen, picklad lök. tunt skivad rädisa och lite hackad koriander. 8. Toppa med Norrmejerier Riven ost Taco & Gratäng, Lätt Crème Fraiche Vitlök och pressa över lite lime efter smak.